Dan sv. Florijana proslavljen u Koritni

Proslava dana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca obilježena je u nedjelju u Koritni. Program je započeo svečanim postrojavanjem 8 DVD-ova s područja Zajednice općine Dubrava –  Dubrava, Paruževac, Mostari, Zvekovac, Nova Kapela, Podlužan, Vukšinac i Koritna.

Svečanom postrojavanju prisustvovali su predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Dubrava Dejan Korman, zapovjednik DVD-a Koritna Milivoj Munta, predsjednik DVD-a Branko Kozumplik, zapovjednik Vatrogasne zajednice Tomislav Leboš i saborski zastupnik i načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša. Nakon svečane smotre održano je polaganje vijenaca i svijeća kod kipa sv. Florijana, a održano je i svečano misno slavlje koje je predvodio velečasni Tomislav Šikić. Vatrogasce općine Dubrava vjerno prati župa svete Margarete i njen župnik Mihill Gojani.

Okupljene su pozdravili predsjednik DVD-a Branko Kozumplik i načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša.

-Hvala vam svima što ste se okupili u ovako velikom broju iako je nedjelja i poljoprivredni radovi su u tijeku. Htio bih svima vama i vašim obiteljima zaželjeti puno zdravlja i Božjeg blagoslova i da nas sve skupa prati zagovor svetog Florijana. Želim vam da intervencija bude što manje ili ne bude uopće, a da bude što više zabave u ovom vašem lijepom selu Koritni – poručio je načelnik Okroša.

Nakon svečanog dijela proslave, održao se sportski dio programa a prisutni su mogli uživati u natjecanjima u potezanju užeta, stolnom tenisu i kartanju bele.