Darko Novotni izabran za predsjednika Udruge vinogradara i vinara “Sveti Ivan” Sveti Ivan Žabno

U Svetom Ivanu Žabnu održana je osnivačka skupština Udruga vinogradara i vinara “Sveti Ivan” Sveti Ivan Žabno, a za predsjednika je izabran Darko Novotni, za potpredsjednika Đuro Maksić, a za tajnicu Kristina Matuško. Damir Prugović je izabran za blagajnika, a udruga već broji više od 60 članova,

Radno predsjedništvo radilo je u sastavu Nenad Bošnjak, Darko Novotni i Darko Prugović, a zapisničarka je bila Kristina Matuško. Upravni odbor čine Dražen Kovačević, Nikola Ištok i Tomislav Rajković. Nadzorni odbor čine Đuro Hehet, Franjo Vuković i Zoran Kovačec. Stegovna komisija radit će u sastavu Franjo Posarić, Matija Medač i Željko Brlić.

Općinski načelnik Nenad Bošnjak izrazio je zadovoljstvo osnivanjem udruge i kazao kako će prve aktivnosti udruga imati za predstojeće Svetoivanjske dane. -Cilj udruge je proizvodnja grožđa i vina, promicanje vinske kulture i poboljšanje kvalitete nasada, promicanje i razvoj vinogradarske i vinarske proizvodnje, razmjena iskustava, pružanje stručne pomoći članovima i uspješan plasman proizvoda – rekao je Bošnjak.

Predsjednik Darko Novotni rekao je kako predaje u Srednjoj gospodarskoj školi u Križevcima predmet iz mehanizacije -Imam dosta radnog iskustva od poljoprivrede do prosvjete – kazao je predsjednik i zahvalio na povjerenju.

Pratite nas na društvenim mrežama!