Dobrovoljno vatrogasno društvo Đurđic održalo redovnu godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Đurđic održalo je u nedjelju redovnu godišnju skupštinu. Radno voditeljstvo je radilo u sastavu Kristijan Kanešić, Ivana Skender i Mateo Topljak te Nikolina Lacković.

Zapovjednik Dragutin Lacković podnio je izvještaj o radu izrazivši zadovoljstvo o napretku u svim segmentima Društva. -Imamo tri nova časnika I. klase i dva časnika te vatrogasaca I. klase. Nastavljeni su i građevisnki radovi, instalacije, a uređuje se i okoliš – rekao je i dodao kako su djelovali preventivno i sudjelovali na brojnim godišnjim skupštinama te održavali zabave.

-Na gradskom natjecanju smo sudjelovali sa šest ekipa i osvojili naslov pobjednika natjecanja, a mladež je bila prva na Memorijalu “Valentina Sokač”. Zahvaljujem Gradu i Vatrogasnoj zajednici što su naša djeca boravila u odmaralištu na otoku Pagu – rekao je zapovjednik i napomenuo kako su imali nekoliko intervencija u protekloj godini.

Sva izvješća i plan rada za 2023. godinu usvojeni su jednoglasno.

Skupštini su nazočili tajnik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Matosović i zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško.

Matosović je čestitao Društvu na svim postignućima, ali i na kvalitetno odrađenim intervencijama i rezultatima na vatrogasnim natjecanjima. -Djeca su boravila na Pagu u dječjem odmaralištu i moram spomenuti da se povećao broj djece na gradskom vatrogasnom natjecanju. Vaši članovi odradili su i osposobljavanja, a pred nama su aktivnosti oko obilježavanja zaštitinika vatrogasaca sv. Florijana – istaknuo je Matosović i dodao kako će u Špirancu biti proslava 50. godina od velikog uspjeha na europskom natjecanju.

Danijel Šaško je kazao kako mu je drago što je puno djece na skupštini. -Budućnost u ovom Društvu je svjetla. U suradnji s mjesnim odborom smo zamijenili rasvjetu, a i asfaltira se u suradnji sa ŽUC-om – poručio je zamjenik gradonačelnika.