Dubravko Lugomer postao prvi licencirani trener hokeja na ledu u Križevcima

Prošli tjedan u hotelu Sheraton u Zagrebu promovirani su treneri hokeja na ledu. U trenere promovirani su polaznici trenerske škole koju je organizirala Hrvatska olimpijska akademija i Hrvatski savez hokeja na ledu. Članovi „Inline hokej kluba Koprivnica“ Tomislav Turk i Dubravko Lugomer postali su vjerojatno prvi licencirani treneri ovog sporta u našoj županiji, Koprivnici i Križevcima.

T.Turk: „Čekali smo ovu edukaciju još od prosinca 2014 godine kad smo započeli rad naše male škole hokeja. Od te ste zime svake godine, osim tijekom zabrana okupljanja radi korone, mogli vidjeti djevojčice i dječake kako u oskudnoj hokejaškoj opremi na gradskom klizalištu uče igrati hokej. Tijekom godina uz potporu Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice i Zajednica sportova Koprivničko-Križevačke županije, te ulaganjem vlastitih financijskih sredstva, polaznike smo opremili zaštitnom opremom. Trebalo je još educirati trenere koji su do tada čitali knjige i učili iz videa. Sad smo u trenerskoj školi uz predavače Hrvatske olimpijske akademije i trenere Hrvatskog saveza hokeja na ledu naučili puno toga novoga, a i potvrdili smo si da smo do sada radili skromno ali dobro. Osobno me veseli da ću sad službeno moći trenirati dosadašnje i nove koprivničke i križevačke hokejašice i hokejaše.“

D.Lugomer: „Presretan sam što sam dobio priliku pohađati i završiti školu za trenera hokeja na ledu koju nam je omogućila Hrvatska olimpijska akademija i Hrvatski savez hokeja na ledu, te zahvaljujem svom klubu Inline hokej klub Koprivnica, gosp. Tomislavu Turku i gradu Koprivnici koji su mi sufinancirali ovo školovanje. Posebno želim zahvaliti supruzi Aniti i kćerima koji su me podržavali i znali da mi je ovo jako važno. Veselim se što ću i u Križevcima moći trenirati mlađe naraštaje na gradskom klizalištu koje će, iskreno se nadam iduće zime biti pravilnog oblika i s punim bandama. I dalje ću kao „Pijetao iz Križevaca“ trenirati s gosp. Tomislavom Turkom djecu u Koprivnici, a nadam se i u Križevcima“.

Klub je školovanje trenera stavio u prioritete razvoja i sad se nada da će uz pomoć gradske i županijske Zajednice sportskih udruga, a i u suradnji s ostalim sportskim klubovima ostvariti slijedeći cilj za nastavak razvoja hokeja, izgradnju igrališta u Koprivnici i Križevcima na kojima bi se uz inline hokej igrao mali nogomet, hokej na biciklima, djecu učilo rolati, sve već viđeno na inline igralištima u Zagrebu, Puli, Zadru a najavljeno i Varaždinu.