Gradu Križevcima odobrena bespovratna sredstva za provedbu projektaGrad po mjeri mladih – Gradski program za mlade Grada Križevaca

Sukladno Odluci o dodjeli bespovratnih sredstava Gradu Križevcima je Agencija za mobilnosti i programe EU odobrila 22.000,00 eura bespovratnih sredstava za provedbu projekta „Grad po mjeri mladih – Gradski program za mlade Grada Križevaca“.

Riječ je o projektu kojim će se doprinijeti većem uključivanju mladih u procese donošenja odluka, pružiti podrška u izradi Gradskog programa za mlade Grada Križevaca i održati nekoliko tematskih dijaloga mladih i donositelja odluka u svim područjima od interesa mladih: obrazovanje, znanost i cjeloživotno učenje, aktivno sudjelovanje i održivi razvoj zajednice, kultura, zapošljavanje i razvoj poduzetništva, rad s mladima, mladi u europskom i globalnom okruženju itd.

Temeljem rezultata tematskih dijaloga pristupit će se izradi Gradskog programa za mlade Grada Križevaca, a projekt će se provoditi u razdoblju od 1. lipnja 2023. do 31. svibnja 2024. u partnerstvu s Centrom za mlade Križevci te u suradnji sa Savjetom mladih Grada Križevaca.

Tom prilikom gradonačelnik Mario Rajn je istaknuo: „Grad Križevci ponosni je nositelj certifikata Grad za mlade i tome najbolje svjedoče ostvareni projekti u sklopu prošlog Programa za mlade.

Stipendije za deficitarna zanimanja, kino i skate park bile su neke od potreba naših mladih, a koje smo u proteklo vrijeme uspješno realizirali. Ovim putem pozivam sve mlade da iskoriste ovu priliku i da daju svoj doprinos izradi novog Programa za mlade.“
Bespovratna sredstva dodijeljena su u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za 2023.,
program Erasmus + – Ključna aktivnost 154 za područje mladih.