Križevčanin Ozren Bogdanović susreo se s papom Franjom

U sklopu hodočašća u Italiju sa središtem u Rimu, nakon Opće audijencije srijedom papa Franjo je osobno primio nekolicinu hodočasnika.

Među njima je tu čast imao i Ozren Bogdanović, križevački glazbenik i povjerenik Ureda za crkvenu glazbu, umjetnost i kulturna dobra Križevačke eparhije koji je tom prilikom Svetom Ocu poklonio knjigu “Sveti Marko Križevčanin – život i djelo” urednice Tanje Baran kao i svoju zbirku hrvatskih marijanskih hodočasničkih popijevki “Sve nek’ ti pjeva” koja je izašla u vlastitoj nakladi autora.

Bogdanović se Svetom Ocu obratio sljedećim riječima: “Sveti Oče, dolazimo iz Hrvatske, iz rodnog grada Svetog Marka Križevčanina. Poklanjam Vam knjigu o životu svetog Marka i moju pjesmaricu hrvatskih marijanskih pjesama. Molimo Vas Sveti Oče, molite za nas. Molit ćemo i mi za Vas! Blagoslovite me, Sveti Oče!”

Papa Franjo je dirigentu Bogdanoviću 2021. udijelio na pergamentu svoj apostolski blagoslov povodom dvadeset godina djelovanja u rimokatoličkoj i grkokatoličkoj
crkvi. U pratnji Bogdanovića na prijemu je bio o. Mladen Mikulić, jeromonah manastira iz katedrale Presvete Trojice u Križevcima.

“Bio je ovo dirljiv susret i pravi blagoslov za mene s obzirom da se Sveti Otac sa svakim susreo samo nekoliko sekundi. Međutim, sa nama je ostao puno duže i pomno pratio što smo mu željeli poručiti i pregledao knjige koje smo mu predali. Sa osmijehom je bio cijelo vrijeme s nama, zahvalio i blagoslovio nas.

Radost je time veća jer je od laika iz Križevaca 1995. takvu čast imao samo dr. Valentin Puževski, tadašnji gradonačelnik koji je papi Ivanu Pavlu II. predao poklon nakon mise kanonizacije košičkih mučenika, među kojima je i sveti Marko Križevčanin. Siguran sam da će ovo ostati divna uspomena i blagoslov do kraja života” , kazao je Ozren Bogdanović.