Križevčanka Kristina Vrhovec sudjelovala na panel raspravi “Rekreiraj posao i život” u Đurđevcu

U Đurđevcu je u četvrtak održana panel rasprava pod nazivom “Rekreiraj posao i život”. Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić bila je moderatorica panela. Cilj rasprave bio je okupljanje žena na vodećim pozicijama u javnom i privatnom sektoru i osnaživanje žena u poduzetništvu.

Panelistice su bile Kristina Škoda Vajdić, upravna referentica u Srednjoj školi Koprivnica, županijska vijećnica i predsjednica HSS-a Koprivničko-križevačke županije, Željka Kolar, ravnateljica Javne ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije, Kristina Vrhovec, magistra ekonomije, vlasnica obrta za savjetovanje Kritom Consulting i Željka Lukanec, vlasnica obrta “Poklon Dobra ideja”.


Kristina Škoda Vajdić kazala je kako je supruga i majka devetogodišnje djevojčice, ali i kćer, jer se brine o svojoj majci- -Bavim se politikom, to nije lako zbog percepcije društva o političarima. Vjerujem da mi dobro ide, ali teško je biti žena u politici u “muškom svijetu”. Žene imaju prava na papiru, ali ta prava se trebaju provoditi i u životu – istaknula je.


Željka Kolar rekla je kako kako osim rukovođenja radi i brojne druge poslove. -Moj posao je vezan za sve ono što radim u prirodi, nije mi mrsko raditi i u čizmama, ali ja to volim – poručila je.


Kristina Vrhovec je imala bogat životni poslovni put. Radila je u konzultantskim tvrtkama grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije, Podravskoj banci, Sveučilištu Sjever, Srednjoj gospodarskoj školi u Križevcima i privatnim tvrtkama. Danas savjetuje poduzetnice i poduzetnike i one koji to žele postati, mentorica – savjetnica je na projektu za razvoj poslovanja u projektu HAMAG BICRA, a pokrenula je i svojoj YouTube kanal te je samohrana majka tri djevojčice.

Željka Lukanec zapošljava kroz svoj obrt nekoliko osoba, udana je i majka je dvoje odrasle djece. -Danas mi je godišnjica braka, a sljedeći vikend mi se udaje kćer – ponosno je istaknula Željka Lukanec.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić pohvalio je rad županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Kluba Alfa. -Žene brinu o obitelji i još moraju uskladiti svoj poslovni život. Treba poticati žene da se bave poduzetništvom i da budu na vodećim položajima u našem Društvu – istaknuo je dožupan.