Križevčanka Magdalena Matešić pobijedila na državnom natjecanju “Sigurno u prometu”

U Zadarskoj osnovnoj školi „Zadarski otoci“ održano je 29. Državno natjecanje „Sigurno u prometu“, namijenjeno djeci petih i šestih razreda osnovne škole, koje su organizirali Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatski autoklub, uz potporu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Repuglike Hrvatske.

Natjecanje je otvorio Predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek, u nazočnosti Predsjednika Autokluba Zadar Ivana Dujića te predstavnika Zadarske županije, Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave Zadarske, brojnih predstavnika autoklubova udruženih u Hrvatski autoklub te natjecateljice i natjecatelja i njihovih učitelja – mentora iz svih županija.

Predsjednik Tušek u obraćanju prisjetio se početka organiziranja natjecanja, davne i ratne 1993. godine, kad su ga u Puli provela tri autokluba udružena u Hrvatski autoklub. „Danas, kao i tada, provodimo ovo natjecanje s ciljem smanjivanja stradavanja djece u cestovnom prometu. Natjecanje organiziraju i provode policijski službenici i djelatnici Hrvatskog autokluba. Pobjednike natjecanja, dvije djevojčice i dva dječaka, Hrvatski autoklub u rujnu ove godine vodi na europsko natjecanje u Baru u Crnoj Gori.“

Akcija „Sigurno u prometu“ uključuje školska natjecanja, zatim županijska natjecanja tijekom travnja i svibnja u županijama te na kraju državno natjecanje. Prvog dana natjecanja, 24. svibnja 2023. provedeno je testiranje iz poznavanja propisa i vještina prolaska kroz biciklistički poligon nazvan „labirint života“. Drugog dana natjecanja, 25. svibnja, nakon svečanog otvorenja, provedeno je testiranje iz vještina upravljanja biciklom na tri pozicije biciklističkog poligona.

Pobijedila je Magdalena Matešić iz Križevaca, a ukupno su učenici Magdalena Matešić, Marko Šijan, Mateo Plak i Marta Cikoš iz Osnovne škole “Vladimir Nazor” Križevci i Osnovne škole Virje osvojili 4. mjesto. Njihovi mentori su Sandra Vurnek iz Osnovne škole “Vladimir Nazor” Križevci i Mario Oštrkapa iz Osnovne škole Virje.