Križevci: Obilježavanje Dana maturanata u četvrtak, 25. svibnja

Tradicionalno obilježavanje Dana maturanata križevačkih srednjih škola održat će se u četvrtak, 25. svibnja.

Kao i prijašnjih godina, svi maturanti okupit će se kod sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici u 13 sati odakle će u povorci predvođenoj Policijskom postajom Križevci krenuti prema Strossmayerovom trgu gdje će se u paviljonu predstaviti i zajednički fotografirati.

Podsjećamo kako ove godine, sukladno dogovoru s maturantima, neće biti koncerta i okrijepe već će se financijska sredstva predviđena za tu namjenu preusmjeriti na sufinanciranje troškova maturalne večeri maturantima. S obzirom da su značajno porasli troškovi maturalne večeri ovom mjerom izravno će se pomoći obiteljskom budžetu i pridonijeti tome da svi imaju jednake mogućnosti prisustvovanja ovom važnom događaju u životu jednog maturanta. Svakom maturantu križevačkih srednjih škola trošak maturalne večeri sufinancirat će se s 15 eura.

Nadalje, obavještavamo javnost kako će zbog povorke i predstavljanja maturanata u četvrtak, 25. svibnja od 13 do 15 sati biti privremeno zabranjen promet za sva vozila na sljedećim dionicama: Trg J. J. Strossmayera, Trg A. Nemčića, dio Ulice I. Z. Dijankovečkog od istočnog kolnika Trga A. Nemčića do križanja s Ulicom M. Baltića te dio Ulice bana J. Jelačića do sjevernog kolnika Trga J. J. Strossmayera do križanja s Ulicom Lj. Gaja.

“građane za razumijevanje i korištenje okolnih pravaca te ujedno apeliramo na sve maturante da se tijekom „ludih dana“ zabave, no bez pravljenja štete i nereda kako bi im ovi dani ostali u što ljepšem sjećanju”, poručili su iz križevačke Gradske uprave.

Pratite nas na društvenim mrežama!