Križevci: Velik interes za sufinanciranjem solarnih elektrana na krovovima obiteljskih kuća – do sada zaprimljene 32 prijave

U prva dva mjeseca od kako je objavljen Javni poziv za sufinanciranje solarnih elektrana na krovovima obiteljskih kuća, Grad Križevci zaprimio je 32 prijave zainteresiranih sugrađana. Riječ je o Javnom pozivu koji se provodi od 2020. godine s ciljem povećanja obnovljivih izvora energije u postojećoj potrošnji električne energije u kućanstvima na području grada te smanjenja emisije stakleničkog plina CO2.
Građani mogu za izradu glavnog projekta ostvariti do 80 posto opravdanog troška, no ne više od 500 eura po prijavi dok za samu izgradnju mogu ostvariti do 40 posto opravdanog troška, no ne više od 2.500,00 eura po prijavi.

Ukupno je u Proračunu Grada Križevaca u tu svrhu osigurano 200 tisuća eura, a Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava ili najkasnije do 01. rujna 2023. godine.
S obzirom na rast potreba za električnom energijom, ali i porast cijena električne energije, više nego ikad prije u Križevcima dolazi do interesa za postavljanje solarnih elektrana na krovove obiteljskih kuća. Sukladno tome i ostalim projektima grada, Križevci su na dobrom putu da do 2030. godine postanu energetski neovisni.
Svi građani koji imaju dodatna pitanja ili trebaju uputu što im sve treba za postavljanje solarne elektrane, mogu se obratiti u Energetsko-klimatski ured u centru Križevaca dok se više detalja oko Javnog poziva nalazi na www.krizevci.hr.