KTC uvjerljivom pobjedom nagovijestio ostanak u Premijer ligi

U prvim susretima kvalifikacija za Premijer ligu, KTC Križevci bili su puno bolji od Buzeta i slavili 36:25 i dosta mirno mogu na uzvrat. Moslavina je pak, doživjela poraz kod kuće od vrlo dobre Slatine 26:27. Bez obzira na to, sasvim sigurno čeka nas uzbudljiv uzvrat.

KTC je osigurao lijepu zalihu uoči puta u Buzet sljedećeg tjedna. Malo je čudno, ali nervoza je na početku susreta tresla njih, a ne goste koji su vodili prvih desetak minuta. Ali, kada su jednom preuzeli vodstvo, više ga nisu ispustili do kraja.

Najveća prednost u toj prvoj dionici bila je plus pet. Na predah su odnijeli četiri pogotka viška (15:11). Još desetak minuta u nastavku, gosti su držali priključak od četiri pogotka zaostatka. Onda su počeli padati. Na isteku treće četvrtine prednost domaćina bila je sedam pogodaka (26:19), a to znači su puno mirnije mogli igrati do kraja. Nakon serije 8:1, u 57. minuti otišli su na čak plus 12 (34:22). Ali i konačnih 11 pogodaka razlike, daje im velike izglede u uzvratu i nadu da će i sljedeće sezone biti premijerligaši.