Od petka zatvorena dionica između kolodvora Križevci i Koprivnica

HŽ Infrastruktura u četvrtak je izvijestila kako od sutra, 26. svibnja počinje posebna regulacija željezničkog prometa na nekoliko dionica, zbog radova na modernizaciji i obnovi pruga.

Zbog radova na modernizaciji i obnovi pruge između kolodvora Križevci i Koprivnica te kolodvora Jastrebarsko i Karlovac, kao i radova na održavanju pruge između kolodvora Banova Jaruga i Kutina, a koji će znatno utjecati na tijek željezničkog prometa, od 26. svibnja do 7. lipnja na snazi će biti posebna regulacija prometa, najavili su iz HŽ Infrastrukture

Kako su izvijestili, zbog radova na rekonstrukciji postojećeg i izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Križevci-Koprivnica-državna granica s Mađarskom za promet će biti zatvorena dionica između kolodvora Križevci i Koprivnica od 26. svibnja u 21,10 sati do 31. svibnja u 19,20 sati. U tom razdoblju putnike će na relacijama Križevci-Koprivnica i obratno te Križevci-Koprivnica-Kloštar i obratno umjesto vlakova prevoziti autobusi (raspored je dostupan na mrežnoj stranici: https://www.hzinfra.hr/project/krizevci-koprivnica/, navodi se u priopćenju.

Zbog radova, pak, na rekonstrukciji postojećeg i izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Hrvatski Leskovac- Karlovac, za promet će biti zatvorena dionica između kolodvora Jastrebarsko i Karlovac od 27. svibnja u 3,00 sata do 30. svibnja u 3,00 sata. U tome razdoblju putnike će na relacijama Karlovac-Jastrebarsko i obratno, Jastrebarsko-Duga Resa i obratno, Karlovac-Duga Resa, Karlovac- Zagreb GK i obratno te Split-Zagreb GK i obratno umjesto vlakova prevoziti autobusi (raspored je dostupan na mrežnoj stranici: (https://www.hzinfra.hr/project/projekt-hrvatski-leskovac-karlovac/).

Iz HŽ Infrastrukture također najavljuju da će zbog radova na održavanju pruga Dugo Selo-Novska bitizatvorena za promet između kolodvora Banova Jaruga i Kutina 27., 28. i 31. svibnja te od 3. do 7. lipnja od 5,35 do 13,00 sati. U tim razdobljima putnike će na relacijama Novska-Popovača, Banova Jaruga-Kutina i obratno, Popovača-Banova Jaruga i obratno te Novska-Kutina i obratno umjesto vlakova prevoziti autobusi (rasporedu je dostupan na mrežnoj stranici: https://www.hzinfra.hr/project/banova-jaruga-kutina/), navodi se u priopćenju, uz napomenu da se sve obavijesti nalaze na na mrežnoj stranici HŽ Infrastrukture (Radovi na mreži), kao i na plakatima na kolodvorima i stajalištima, te se putnici mogu informirati i kod prometnog osoblja i na blagajnama.