Rukometaši KTC-a igraju važnu kvalifikacijsku utakmicu

Za većinu klubova Paket24 Premijer lige i 1. hrvatske rukometne lige Sjever i Jug, sezona je završena prošlog vikenda. Ali ne za sve. Za KTC i Moslavinu s jedne, odnosno Buzet i Slatinu s druge strane, tek slijede veliki izazovi.

Naime, ovog i sljedećeg vikenda oni imaju Kvalifikacije za Paket24 Premijer ligu. Prvi susreti su na terenu premijerligaša, uzvrat za tjedan dana u Istri, odnosno Slavoniji. Bit će jako zanimljivo vidjeti tko će od njih u društvo najboljih hrvatskih klubova.

Evo nekih razmišljanja trenera i igrača uoči kvalifikacija:

KTC – BUZET (13.05.2023., 18.30 sati, GŠSD Ljudevita Modeca)

Dalibor Sokač, trener KTC-a:

“Perajica je na utakmici s Rudarom zadobio napuknuće mišićnih vlakana stražnje lože. Ide na terapiju i vjerujem da će biti spreman za uzvratnu utakmicu u Buzetu. Dvije su utakmice i morat ćemo ih muški odraditi. Svaki pogodak je bitan. Podrška s tribina nam je itekako važna za ostvarenje cilja i ostanka u premijerligaškom razredu. Pozivam, stoga, navijače, poklonike rukometa i sporta u Križevcima da nas u subotu dođu podržati u što većem broju i budu taj dodatni igrač i vjetar u leđa. Zajedno možemo sačuvati premijerligaški status.”

Toni Ezgeta, igrač KTC-a:

“Nakon vrlo dobre debitantske sezone u Premijer ligi nedostajalo nam je malo sreće da osiguramo ostanak bez dodatnih kvalifikacija. No, što je, tu je. Čekaju nas dvije teške utakmice u kojoj će svaki gol biti bitan. Nikako ne smijemo podcijeniti Buzet jer jedna lošija utakmica može nas koštati svega dobrog što smo napravili kroz sezonu. Zato vjerujem da ćemo biti “pravi” i da ćemo uz pomoć navijača doći do važne pobjede za ostanak u premijerligaškom društvu. To su zaslužili svi ljudi u i oko kluba na čelu s predsjednikom Ivicom Katavićem.”