U Đurđevcu održana završna konferencija projekta Kuća podrške „Mali princ“

U Đurđevcu je danas održana završna konferencija projekta Kuća podrške „Mali princ“ kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek.

Predsjednica Udruge Mali Princ, koja ujedno slavi i 25 godina rada, Kristina Štefan uvodno je predstavila projektne aktivnosti te je izrazila zadovoljstvo otvorenjem Kuće podrške, vrijedne oko 1,8 milijuna eura, novim i suvremenom uređenim prostorom u kojemu će se osobama s teškoćama u razvoju i članovima Udruge pružati razne socijalne usluge, poludnevni boravak i stanovanje. Ujedno je zahvalila svima na podršci u unaprjeđenju socijalnih usluga, dodavši kako planiraju uključiti nove korisnike, kao i nastaviti raditi na senzibilizaciji javnosti za potrebe osoba s teškoćama u razvoju, koje žele ravnopravno integrirati u zajednicu.

Čestitkama su se pridružili gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković, kao i zamjenik Ljubić koji je istaknuo podršku Županije radu Udruge te im zahvalio na svemu što rade za podizanje kvalitete života osoba s teškoćama u razvoju.

Pohvale radu Udruge uputile su i pomoćnica ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Nikolina Tkalčec, koja je naglasila kako se na području županije financiraju projekti vrijedni 30 milijuna eura, te ravnateljica Uprave za programe i projekte Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Nada Zrinušić.