U Križevcima će se održati filmska tribina na kojoj gostuju Marko Konfic i Matija Pažin

Portal Filmopedija.com pokrenut je u veljači 2019. godine s ciljem donošenja filmskih vijesti, preporuka, zanimljivosti i recenzija za publiku u Hrvatskoj i regiji. Tročlana redakcija Filmopedije svakodnevno objavljuje na društvenim mrežama Facebook i Instagram te donosi povijesne obljetnice, ankete, izazove te druge interaktivne sadržaje za pratitelje.

Dvije trećine redakcije su Križevčani, Marko Konfic i Matija Pažin, koji će večeras podijeliti svoja iskustva vođenja specijaliziranog internetskog portala, bavljenja filmskom kritikom i filmom kao umjetnošću uopće. Tribina se prvotno trebala održati na krovnoj terasi pored tornja nove križevačke zvjezdarnice, no vremenski uvjeti natjerali su nas na ulazak u zgradu, stoga se tribina održava u prostorijama prostorijama udruge P.O.I.N.T. na adresi Trg svetog Florijana 16 (zgrada u sklopu zvjezdarnice). Moderator tribine bit će Marin Glamuzina iz udruge P.O.I.N.T.

Nakon tribine održat će se besplatna projekcija filma “12 gnjevnih ljudi” (krimi/drama, 1957., 96′, SAD). Ulazak na tribinu i projekciju je slobodan.