U Križevcima održana tribina “Posljedice velikosrpske agresije na Vukovar 1991. / zatočenici srbijanskih logora, ratna šteta, protuobavijesti u medijima“

Udruga Hrvatski dragovoljci i veterani Domovinskog rata Križevci, u suradnji s Hrvatskim memorijalno dokumentarnim centrom i uz potporu Koprivničko-križevačke županije organizirala je u petak Javnu tribinu pod nazivom: „Posljedice velikosrpske agresije na Vukovar 1991. /zatočenici srbijanskih logora, ratna šteta, protuobavijesti u medijima“.

Uvodna izlaganja održali su doc.dr.sc. Ana Holjevac Tuković – voditeljica Odjela za arhivsko gradivo: „Ratna razaranja i ratne štete u Vukovaru“, Ana Filko iz Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja: „Prisilno slanje hrvatskih branitelja i civila u srbijanske koncentracijske logore“ i prof.dr.sc. Ante Nazor – ravnatelj Centra „Vukovar – simbol obrane i meta protuobavijesti /dezinformacija/“.

Voditelj tribine bio je Mate Babić, a moderator dr.sc. Đuro Škvorc. Tribina je održana u punoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“.

Pratite nas na društvenim mrežama!