Večeras u Križevcima: Dragutin Andrić otvara izložbu koncertnih fotografija Đorđa Balaševiću

Vjerni fanovi Đorđa Balaševića nerijetko su ga pratili iz koncerta u koncert, iz grada u grad, iz države u državu diljem ovog našeg regiona. No, kad jedan vjerni fan ima vještu ruku i precizno oko koncertnog fotografa, tada kadrovi s različitih koncertnih nastupa budu zabilježeni za vječnost.

Upravo je takav ciklus koncertnih fotografija Dragutina Andrića, nastalih na Balaševićevim koncertima u Varaždinu, Puli i Zagrebu u razdoblju od 2011. do 2019. godine, omogućio Križevcima da konačno postanu domaćin Đoletu i njegovom nikad dočekanom koncertu… u vječnosti.

Otvorenje foto-izložbe „Đole u Križevcima“ u sklopu 19. Culture Shock Festivala održat će se u prostoru udruge P.O.I.N.T. u sklopu Kozmološkog centra u Križevcima, Trg svetog Florijana 16, u petak, 12. svibnja s početkom u 19 sati. Ulazak je slobodan, poručuju organizatori.

Riječ je o drugoj samostalnoj izložbi ovog križevačkog majstora koncertne fotografije, nakon izložbe „Pogled s vidikovca“ postavljene prošle godine u vidikovcu na tornju Hrvatskog doma.Iako se najčešće bavi koncertnom fotografijom, Andrić je vrlo uspješan i u slikanju nekih mirnijih i manje pokretnih modela, poput pejzaža, ulica, kuća, krovova i detalja u arhitekturi svog i gradova koje posjećuje. Iza sebe ima nekoliko stotina odrađenih koncerata koje je pratio kroz objektiv foto aparata, bezbroj fotografija poznatih domaćih i stranih glazbenika, trenutaka stvaranja umjetnosti koje je zaustavio u svom kadru.