Gotovo 20 tisuća eura dodijeljeno Dječjem vrtiću Križevci

Središnji državni ured za demografiju i mlade prihvatio je za financiranje projekt Grada Križevaca koji je usmjeren na poboljšanje materijalnih uvjeta u Dječjem vrtiću Križevci.

Putem poziva „Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini“, Središnji ured dodijelio je 19.582,78 eura odnosno 147.546,46 kuna za ovaj projekt.
Ovim sredstvima nabavit će se i postaviti klupe i kućice za dječju igru, gumena podloga ispod postojećih ljuljački te posaditi stabla, trava, grmovi i voćke. Ovim ulaganjima poboljšat će se standard rada u predškolskom odgoju te djeci omogućiti novi sadržaji i ljepši boravak na otvorenom.

Gradonačelnik Mario Rajn tom se prilikom kratko osvrnuo na dosadašnja ulaganja i najavio izgradnju novog vrtića: „Nastavljamo s ulaganjima u Dječji vrtić Križevci koja smo započeli 2018. godine. Nakon rješavanja problema s parkiranjem, obnove dvorane, kompletne energetske obnove vrtića, dogradnje prostorija i postavljanja novih sprava za dječju igru, sada ćemo urediti okoliš i dodati još nekoliko sadržaja za djecu. Paralelno rješavamo i problem s nedostatkom mjesta u vrtićima pa ćemo tako uskoro raspisati javnu nabavu za izvođača radova na izgradnji područnog vrtića u naselju Karane.“