Maslačaci dobili vrijednu donaciju na Danu otvorenih vrata

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” Križevci današnjim Danom otvorenih vrata obilježava 33 godine postojanja. Ovaj Dan obilježava se u okviru projekta “Zajedno za bolje sutra”, koju Udruga provodi zajedno sa Srednjom školom Ivan Seljanec Križevci.

Poseban gost danas je bio Damir Kralj, koji je Udruzi uručio vrijednu donaciju, a koja se prikupila tijekom proslave Antunova u prostoru CB Amadeus u Gušćerovcu. -Kroz tri dana smo imali gastronomsku manifestaciju, a kuhao se fiš i čobanac. Posjetitelji su mogli probati sve besplatno, a oni koji su htjeli glasati trebali su dati donaciju za Udrugu, a visinu donacije nismo određivali već tko je kako mogao – pojasnio je Kralj – te uputio zahvalu svim sudionicima, sponzorima, susjedima, konobarima, pokrovitelju kao i svim volonterima.

Predsjednica Udruge Tamara Premuš zahvalila je Kralju na donaciji kao i svima koji pomogli svojim radom, angažmanom i dali dobrovoljne priloge.

Udruga Maslačak broji preko 150 članova i prvenstveno okuplja djecu i mlade s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim teškoćama iznad 21. godine života te njihove roditelje, rehabilitatore, stručnjake, vanjske suradnike i prijatelje kao i sve ljude dobre volje koji mogu i žele pridonijeti boljoj kvaliteti života osoba s intelektualnim teškoćama.