Podravka i Veleučilište u Križevcima sklopili suradnju i studentima omogućili stručnu praksu

Podravkaši će i kroz vlastita gostujuća predavanja studentima približiti procese obavljanja poljoprivrednih djelatnosti i proizvodnje hrane.

Podravka i Veleučilište u Križevcima potpisali su početkom godine ugovor o međusobnoj suradnji. Točnije, o obavljanju stručne prakse studenata Veleučilišta u Podravki tijekom šestog semestra studija. Stručno osposobljavanje studenata, sukladno nastavnom programu, u Podravkinu sektoru Poljoprivrede traje od ožujka, a nastavit će se sve do rujna ove godine, s ciljem stjecanja vrijednog iskustva i dodatnog osnaživanja ranije stečenih znanja.

S druge strane, Podravkini zaposlenici na Veleučilištu u Križevcima održavat će gostujuća predavanja kako bi studentima i na taj način približili kompanijske procese obavljanja poljoprivrednih djelatnosti i proizvodnje hrane. Osim toga, sudjelovat će i u radnim skupinama tijekom procesa formiranja novih studijskih programa, kao i pojedinih projekata u međunarodnoj suradnji Veleučilišta.

Povodom ostvarivanja ove vrijedne suradnje, Veleučilište je posjetila i Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke, zajedno s Natašom Mikuš Žigman, direktoricom Poslovne održivosti i zelene transformacije, i Daliborom Kezeleom, direktorom Poljoprivrede. U Križevcima ih je ugostila dekanica Veleučilišta Marcela Andreata – Koren. Svi zajedno pričali su o dodatnim mogućnostima suradnje i postavljenim ciljevima, a obišli su i prostore Veleučilišta. Predsjednica Uprave Podravke studentima je održala i prigodno predavanje.

„Kao što i naglašavamo kroz našu Strategiju poslovanja do 2025. te dodatno kroz novu Strategiju održivog poslovanja, briga o zajednici jedan je od naših apsolutnih prioriteta. To se posebno odnosi na što veći doprinos obrazovanju naših mladih članova zajednice. Kao vodeća prehrambena kompanija, u poziciji smo da svoja znanja prenosimo na studente i omogućimo im što uspješniju kasniju integraciju u poslovne procese. Ova se suradnja već do sada pokazala uspješnom, a vjerujem da je u narednom razdoblju možemo još samo i poboljšati“, rekla je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

U skladu s nedavno predstavljenom Strategijom održivog poslovanja, Podravka je i ovom suradnjom potvrdila usmjerenost prema jednom od četiriju ključnih stupova Strategije, brizi o zaposlenicima i zajednici. Suradnja s obrazovnim ustanovama jedan je od ključnih primjera ulaganja u poboljšanje kvalitete života društva u kojem Podravka djeluje, a pružanje podrške projektima u kojima kompanija pronalazi istinske vrijednosti, nastavit će biti važnim dijelom društveno odgovornog poslovanja.