PRVI U ŽUPANIJI Sveti Ivan Žabno od danas ima pumptrack poligon

U Svetom Ivanu Žabnu svečano otvoren prvi pumptrack poligon u Koprivničko-križevačkoj županiji

Pumptrack poligon svečano je otvoren danas u Svetom Ivanu Žabnu. Riječ je prvom takvom poligonu u Koprivničko-križevačkoj županiji, a na današnjem otvorenju zadovoljstvo nije krio općinski načelnik Nenad Bošnjak.

-Hvala svima koji ste došli na svečano otvorenje ovog poligona. Investicija je vrijedna oko 60 tisuća eura i financirana je iz općinskog proračuna. Pumptrack poligon je namijenjen djeci i želim da djetinjstvo provedete na otvorenom, u ovom lijepom atraktivnom parku i vjerujem da ćete biti zadovoljni s poligonom – kazao je Bošnjak.

Svečanosti je nazočio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić koji je zajedno s načelnikom Bošnjakom prerezao svečanu vrpcu.

Asfaltni pumptrack poligon ukupne je površine 450 m2. Ovo je deveti od ukupno 11 do sad izgrađenih asfaltnih pumptrack poligona u Hrvatskoj te prvi u Koprivničko-križevačkoj županiji. Poligon je izgrađen u Ulici kralja Tomislava, na južnom dijelu općinske parcele površine 3.865 m2, uz nogometno igralište i budući planirani kulturni centar. Investitor je Općina Sveti Ivan Žabno, a Adria Bike pumptrack je izgradio u suradnji s našim partnerima iz Slovenije – tvrtkom Alliance ASE , specijaliziranom za izgradnju ovakvih poligona.

Pumptrack poligon nije namijenjen samo biciklistima, već i zaljubljenicima u role, skateboarde, romobile… Interes za pumptrack poligonima – atraktivnom, a sigurnom infrastrukturom za rekreaciju svih dobnih skupina, sve je veći.

Hrvatska tako slijedi pozitivan primjer zemalja iz susjedstva, poput Slovenije i Austrije, gdje su posljednjih godina izgrađeni deseci ovakvih poligona u kojima uživaju svi – od onih najmlađih do onih koji se i dalje osjećaju dovoljno mladima za osjetiti malo adrenalina. Asfaltne pumptrack poligone u Hrvatskoj već imaju Sveta Nedelja, Velika Gorica, Duga Resa, Kutina, Virovitica, Donja Stubica, Dugo Selo, Poreč, Desinić i Vrbovec.