Turnirom „Beer Pong“ prikupljeno 200 eura za stipendije mladih Križevaca

U petak, 2. lipnja ispred dvorišnog ulaza u atrij Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci održan je prvi humanitarni „Beer Pong“ u organizaciji Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i u sklopu manifestacije „Pivišče“. Na turniru je sudjelovalo 16 punoljetnih parova, koji su se 2,5 sata zabavljali u popularnoj društvenoj igri za mlade i uživali u pivu koje su proizveli članovi Križevačke udruge pivara.

Nakon susreta u četiri skupine i razigravanja te četvrtfinalnih i polufinalnih susreta, u finalu je par Lovro Baričević – Luka Meštrović („Više volim desnu“) bio bolji od para Elena Stella Buzina – Nino Jokić („Nego inače“), dok je treće mjesto osvojio par Teo Golub – Matija Harča („Scranton What“). Nagrađeni su osvojili medalje koje su izradili članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ te majice Križevačke udruge pivara.

Pokrovitelj prvog humanitarnog „Beer Ponga“ u sklopu 55. Križevačkog velikog spravišča bila je Križevačka udruga pivara, a logističku potporu pružili su Udruga P.O.I.N.T. i „Robinova jazbina“. Prikupljeni iznos kotizacija i donacija u ukupnom iznosu od 200 eura uplaćen je na žiro-račun Zaklade „Volim Križevce“ i namijenit će se za stipendiranje učenika i studenata u školskoj i akademskoj godini 2023./2024.