U đurđevačku poduzetničku zonu dolaze dvije nove tvrtke

Poduzetnička zona A-Sjever u Đurđevcu dobiva nove investitore a uz to će se otvoriti i nova radna mjesta, pa će tako nakon izgradnje prvih pogona u zoni uskoro će niknuti i nove proizvodne hale.

Radi se o kupnji još tri parcele u zoni od 3200 i 3300 četvornih metara, a gradski vijećnici jednoglasno su podržali odluku o njihovoj prodaji. Interes za kupnju iskazala je tvrtka Holetić, a parcelu od 4600 četvornih metara kupuje tvrtka Hot oil.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković izrazio je zadovoljstvo zbog konstantnih ulaganja na području Đurđevca.

– Na parcelama koje kupuje investitor namjerava izgraditi proizvodno-skladišnu halu namijenjenu za zaprimanje, preradu i sortiranje plastike. Te su dvije tvrtke povezane i imaju istog vlasnika. U pogone će uložiti dva milijuna eura, a u planu je zapošljavanje 35 osoba. U cilju daljnjeg razvoja poslovanja žele se okrenuti preradi plastike i proizvodnji cijevi od plastičnih granula. Mi smo provjerili što ta proizvodnja znači u ekološkom smislu i s obzirom na to da će imati moderno postrojenje nema straha od zagađenja okoliša – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Od ukupno 23 hektara naše poslovne zone opremljene komunalnom infrastrukturom financiranom iz EU sredstva realizacijom ovih investicija preostat će samo 7 hektara, stoga već sad trebamo razmišljati o proširenju poslovnih zona – naglasio je gradonačelnik.

– Interes za preostale parcele u novoj poduzetničkoj zoni postoji, pa s pravom očekujemo novi gospodarski uzlet kojim će se gradska ulaganja u poduzetništvo višestruko isplatiti – rekao je predsjednik vijeća Željko Lacković.

– Popunjavamo poduzetničku zonu i to je pozitivan iskorak i smjer za grad i naše sugrađane – dodao je predsjednik.

Podsjetimo, poduzetnici u Đurđevcu mogu ostvariti značajne olakšice. U prvom redu tu je umanjenje kupoprodajne cijene građevinskog zemljišta i oslobođenje od plaćanja komunalne naknade. Za građevine namijenjene proizvodnim djelatnostima investitori su oslobođeni od plaćanja komunalnog doprinosa u 100-postotnom iznosu. Za građevine namijenjene neproizvodnim djelatnostima investitori su oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa za svakog novozaposlenog radnika s područja Grada Đurđevca u iznosu od 2%, a za svakog novozaposlenog radnika izvan područja Grada Đurđevca u iznosu od 1%.