Atletičari Koprivničko-križevačke županije kući nose dva zlata i srebro

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih započela je u Rijeci, a djeca iz cijele Hrvatske natjecala su se u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta te se borila za titulu državnih prvaka. Više do 1000 djece u kategorijama 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi predstavljali su svoje gradove i županije.

Vatreni zmajčeki iz Preloga te ekipa Jagoda iz Osijeka državni su prvaci u graničaru u svojim kategorijama. Vatreni zmajčeki, prošlogodišnji međunarodni prvaci, treću su godinu zaredom prvaci Hrvatske. 

Najbrži u Rijeci u svojim kategorijama su Jan Božić (Koprivnica), Leona Sušac (Slavonski Brod), Jan Blašković (Križevci) i Lucija Rajković (Osijek), srebro su zaslužili Matej Drenski (Zagreb), Petra Pavlinić (Križevci), Vladimir Grubić (Vinkovci) i Nika Manot (Slavonski Brod), a na trećem mjestu su Niko Novosel (Velika Gorica), Sunčica Iveković (Virovitica), Mihael Majstorović (Požega) i Jana Uzel (Virovitica).

Medalje najboljima dodijelio je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, a direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih Sven Šarčević nagrade koje je osigurao Telemach Hrvatska. 

“Drago mi je da su se Sportske igre mladih vratile u Rijeku, i što se završnica u odigrava u našoj Dvorani mladosti. Rijeka je grad iznimno bogate sportske tradicije i grad velikih sportskih imena, iznjedrio je mnoge olimpijce, a bili smo domaćinom mnogih europskih I svjetskih prvenstava. Veseli me što ćemo tom popisu pridodati i Sportske igre mladih. Sport je važan segment u razvoju svakog djeteta, osim za zdravlje, rast i razvoj, izuzetno je bitan i za druženje te istjecanje socijalnih vještina. Zato je važno da iskoristimo ove Igre kako bismo svi zajedno prenijeli tu poruku I podržali bavljenjem sportom kod djece. Organizatorima Sportskih igara mladih čestitam I iskreno zahvaljujem što već dugi niz godina upravo to promoviraju!” rekao je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Telemach Dan sporta ove je godine održan u 27 gradova u svim županijama u Hrvatskoj. Koncipiran je na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Graničar je najbolji primjer inkluzije koju Plazma Sportske igre mladih propagiraju jer dječaci i djevojčice igraju u miješanim timovima i na taj način jačaju svijest o ravnopravnosti kroz igru i zabavu.

Nastavak Državne završnice u Rijeci je 27. i 28. srpnja kada će se održati natjecanja MIS turnira u odbojci i odbojka na pijesku, a zatim Plazma Sportske igre mladih sele u Split gdje će se održati državna finala Coca-Cola Cupa, Tommy turnir u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, HP turnir u tenisu, šah, stolni tenis i Kinder Joy turnir u košarci).

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Veliki završetak sezone uslijedit će međunarodnom završnicom od 21.do 25. kolovoza u Splitu.

Pratite nas na društvenim mrežama!