Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči podnio izvješće o radu za prvih šest mjeseci 2023. godine i istaknuo najvažnije projekte

Ovaj tjedan održana je 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca, na kojoj je gradonačelnik Hrvoje Janči podnio izvješće o radu za prvih šest mjeseci 2023. godine i istaknuo najvažnije projekte.

– Gradska uprava je u najintenzivnijem razdoblju pripreme, provedbe i završetka projekata, a radi se pojačanim intenzitetom ususret otvaranju novog proračunskog i programskog razdoblja koje prati EU financiranje te Nacionalni plan oporavka i otpornosti – rekao je uvodno gradonačelnik Hrvoje Janči na sjednici Gradskoga vijeća na kojem je podnosio izvješće o svom radu.

– U Gradu je trenutno u realizaciji 20 projekata vrijednih 10 mil. eura, a koji su iz europskih i nacionalnih izvora sufinancirani s čak 80%. Intenzivno se radi na aglomeraciji kao najvećem infastrukturnom projektu na našem području, a čiju će realizaciju nakon polaganja cijevi i zemljanih radova pratiti uređenje zelenih površina, kolnih prilaza te izgradnja biciklističkih i pješačkih staza – navodi gradonačelnik.

– Uz završetak izgradnje i uređenja zgrade Maloga princa i Centra za osobe s invaliditetom, dogradnje dječjeg vrtića Maslačak i izgradnje plivališta za djecu, u narednom razdoblju imamo prijavljenih još 15 novih projekata vrijednih 10 mil. eura, u koje će Grad trebati uložiti samo 1,5 mil. eura odnosno tek 15% proračunskog novca. Uskoro će kreće s radovima na uređenju Trga sv. Jurja, a u planu je i izgradnja multifunkcionalne športske hale u sklopu Športsko-rekreacijskog centra s pripadajućom kuglanom i teretanom te energetska obnova područnih škola u prigradskim naseljima Čepelovac, Budrovac i Sirova Katalena. U suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom i susjednim općinama, uskoro očekujemo i donošenje odluke o sufinanciranju izgradnje Centra za starije osobe Đurđevac – najavio je gradonačelnik Janči.

Osim intenzivnog rada na realiziranju projekata i povlačenju sredstva iz europskih i nacionalnih fondova, prvih 6 mjeseci ove godine obilježeno je kao razdoblje racionalnog i odgovornog upravljanja financijama i svim aktivnostima, pozitivnim poslovanjem i stabilnošću svih javnih gradskih ustanova i tvrtki te ostvarenom dobrom suradnjom sa svim institucijama od državne do županijske razine.

Pratite nas na društvenim mrežama!