Križevačka Hedona osvojila drugo mjesto u natječaju SME EnterPRIZE

Križevačka tvrtka Hedona d.o.o. osvojila je, kao i prošle godine, drugo mjesto u natječaju SME EnterPRIZE koji je uspješno provelo Generali osiguranje d.d. zajedno s partnerima Privrednom bankom Zagreb i Udrugom Glas Poduzetnika.

Osnovana prije 10 godina s ciljem zapošljavanja osoba s invaliditetom u proizvodnji ručno rađenih čokolada i pralina, ova križevačka tvrtka trenutno zapošljava 19 osoba s invaliditetom koji imaju mogućnost svojim radom i trudom sebi i svojoj obitelji osigurati dostojanstven život.   

Ručno rađeni proizvodi i zadovoljni radnici zahvalni na odgovarajućem radnom mjestu, uz izuzetno vodstvo i potporu, stvaraju primjer odgovornog poduzetništva u Hrvatskoj. 

Ovo priznanje Hedona je osvojila uz kategoriji “Zajednica”, a u ovoj su  kategoriji i kategoriji “Okoliš” svoje projekte mogla prijaviti hrvatska mala i srednja poduzeća koja su klijenti Generali osiguranja, Privredne banke Zagreb ili članovi udruge Glas Poduzetnika. Prvo mjesto u kategoriji “Zajednica” osvojila je tvrtka Humana Nova iz Čakovca.