Križevačko likovno ljeto završeno uz izložbu radova seniora KLK-a

U Atriju likovne galerije u Križevcima danas je otvorena Pop up izložba za kraj 5. Križevačkog likovnog ljeta gdje su svoje radove izložili seniori Križevačkog likovnog kruga. Pozdravnu riječ uputila je ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi koja je pozdravila sve okupljene, a i sve Križevane i Križevčanke te ukazala na problematiku građana koji podupiru izložbe, no na iste ne dolaze.

Kazala je kako bi se udruge u Križevcima trebale međusobno podržavati te da bi bilo lijepo kada bi roditelji doveli svoju djecu da ih educiraju u smjeru kulture kako bi se upoznali s umjetnošću, razvili osjećaj za ljepotu te kako bi mogli uživati u raznolikim motivima i likovnim izričajima uz druženje s autorima i autoricama slikarskih radova.

Također, istaknula je da bi svi građani trebali obratiti pozornost na povijest Križevaca i naš identitet te je pozvala sve da posjećuju kulturna događanja jer svi umjetnici vrijedno rade, predstavljaju Križevce i valjalo bi im posvetiti pažnju koju zaslužuju.

Riječ je uputila i predsjednica Križevačkog likovnog kruga Marijana Šatrak koja je podržala riječi ravnateljice i spomenula kako djeca imaju maštu i trebaju razvijati slobodnu crtačku tehniku. Kazala je kako se nada da će u budućnosti biti više ljudi, roditelja i djece na izložbama te zahvalila Gradskom muzeju Križevci na mogućnosti što svima omogućuju da izlože svoje radove.

Okupljenima se obratio i Zoran Homen, profesor arheologije, viši kustos, nastavnik likovne kulture, slikar i umirovljeni dugogodišnji ravnatelj  Gradskoga muzeja Križevci koji je izložbu proglasio otvorenom i iskazao zadovoljstvo tečajima i polaznicima koji oplemenjuju identitet Križevaca.