U Legradu održana prva večer 16. Međunarodnog festivala folklora “Iz bakine škrinje”

U prostorijama EKC Elim u Legradu održana je prva festivalska večer 16. Međunarodnog festivala folklora “Iz bakine škrinje” kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Ana Mušlek te predstavnica organizatora Nada Šešić sa suradnicima.

Zamjenik Ljubić istaknuo je kako Koprivničko-križevačka županija s ponosom godinama podržava ovu manifestaciju koja promovira i čuva našu kulturnu i tradicijsku baštinu, ali nam i omogućava upoznavanje s drugim kulturama. Poželio je gostima ugodan boravak te zahvalio svim sudionicima na predanosti i trudu koje ulažu u svoje koreografije.

Podsjetimo, organizatori Festivala su Folklorni ansambl Koprivnica i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a suorganizatori Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica područja Središnja Podravina i Kulturno-umjetničko društvo Zrin. Pokrovitelji su Ministarstvo kulture i medija, Koprivničko-križevačka županija, Savez Alpe Jadran, Grad Koprivnica, Općina Legrad i ostali. Ove godine sudjeluju folklorne skupine iz Češke, Meksika, Gruzije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Na prvoj festivalskoj večeri su nastupili KUD Baščaršija iz Bosne i Hercegovine, Folklorni ansambl Pisečan iz Češke, HKD Međimurje – Ljubljana iz Slovenije, Folklorna grupa Hajdenjaki iz Austrije te KUD Vrbje i KUD Legrad iz Hrvatske.

Festival traje do 17. srpnja, a ova je manifestacija mjesto susreta različitih kultura te mjesto upoznavanja, učenja i razvijanja poštovanja i prijateljstva među narodima.

Pratite nas na društvenim mrežama!