Završna konferencija projekta „Pomoć je moć 2“ održana je u Legradu

U Društvenom domu u Legradu održana je završna konferencija projekta „Pomoć je moć 2“, kojoj je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Nositelj projekta vrijednog 124.600,17 eura je bila Općina Legrad, a projektni partneri su Općine Podravske Sesvete, Gola, Ferdinandovac, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci, Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Koprivnica te Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Đurđevac, dok je stručnu potporu u pripremi i provedbi pružila Razvojna agencija PORA KKŽ.

Načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić je zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu kojim je 19 žena dobilo priliku brinuti za 114 korisnika čime se uz zapošljavanje osiguralo i ono najvažnije, a to je podizanje kvalitete života starijih ljudi na području šest jedinica lokalne samouprave.

Ispred predstavnika partnera obratio se načelnik Općine Gola Stjepan Milinković koji je istaknuo važnost razvijanja socijalne odgovornosti prema ugroženim skupinama te izrazio nadu da će se projekt uskoro nastaviti. Prigodne riječi zahvale uputio je i zamjenik Ljubić koji je pohvalio rad jedinica lokalne samouprave koje brinu o starijoj populaciji te PORA-i koja je pripremila projekt te poručio kako će se kontinuitet pomoći starijim osobama nastaviti prijavom općina na nove natječaje.

Završnoj konferenciji su prisustvovali i načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić, načelnik Općine Podravske Sesvete Mladen Sitek, predstavnica Razvojne agencije PORA KKŽ Ida Kovač Očenašek, ostali predstavnici partnera na projektu te gerontodomaćice koje su tijekom pola godine provedbe projekta brinule o korisnicima na području svojih općina.

Dodajmo kako je projekt u potpunosti financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Pratite nas na društvenim mrežama!