Članice Udruge žena grada Đurđevca održale radionicu u Čakovcu

Nakon brojnih uspješno realiziranih radionica, izložbi i prezentacija te sudjelovanju na gastro-natjecanjima u Hrvatskoj i Mađarskoj, članice Udruge žena grada Đurđevca u nedjelju su odradile još jednu radionicu i u sklopu svog edukativno-rekreativnog programa Upoznajmo Lijepu našu posjetile Čakovec.

– Uz naše gastro, kreativne i humanitarne projekte odlučile smo se i za edukativnu komponentu, i to na način da posjetom određenoj destinaciji u Hrvatskoj doznajemo detalje o njenoj prošlosti i osobama koje su je odredile. Budući da su to mahom poznate turističke destinacije nastojimo zapaziti detalje, motive i hortikulturne posebnosti koje bismo, na primjerima dobre prakse, mogle koristiti u svojem radu i primijeniti u svojem gradu – pojasnila je Mirjana Mišulin, predsjednica Udruge žena grada Đurđevca.

Članicama udruge pozornost je najviše zaokupila arhitektura u Starom gradu Čakovcu, od Muzeja Međimurja, crkve sv. Nikole u središtu grada, baroknog kipa sv. Jeronima, pa sve do najraskošnije od svih zgrada, Trgovačkog kasina iz 1903. godine.

Oduševilo ih je i puno zanimljivih detalja koji su ostali iza netom završene velike čakovečke turističke manifestacije Porcijunkolovo, a koji će im poslužiti kao inspiracija u budućim projektima. Jednodnevni izlet završile su na čakovečkim bazenima.