Gradonačelnik Mario Rajn istaknuo kako Grad Križevci podržava projekt Sportskih igara mladih

Međunarodna završnica Plazma Sportskih igara mladih održala se u Splitu od 21. do 26. kolovoza. Atmosfera na međunarodnoj završnici bila je fantastična, iako su se okupili radi natjecanja, djeca i mladi iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine u Splitu su se upoznali, družili i kupali.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko-amaterska manifestacija u Europi, Križevčani su osvojili malonogometni Coca-Cola kup, a proglašeni su i novi ambasadori Plazma Sportskih igara mladih – Darijo Srna i Nemanja Vidić.

Kruna cijele 27. sezone Plazma Sportskih igara mladih bila je velika Coca-Cola All-star nogometna utakmica na Prokurativama u kojoj su igrali SIM ambasadori i prijatelji Igara Aleksander Čeferin, Nasser Al-Khelaifi, Luis Figo, Esteban Cambiasso, Predrag Mijatović, Aitro Caranca, Gaizka Mendieta, Zvonimir Boban, Mario Stanić, Darijo Srna, Nemanja Vidić, Christian Karembeu, Aljoša Asanović i mnogi drugi protiv reprezentacije mladih SIM-ovaca. Utakmica je završila rezultatom 6:6.


Coca-Cola All-Star nogometna utakmica, kao i svi programi u sklopu svečanog zatvaranja 27. sezone Igara bili su u izravnom prijenosu na N1, Sport klubu i Areni sport televiziji. U izravnom prijenosu bio je i križevački gradonačelnik Mario Rajn koji je istaknuo kako Grad Križevci podržavaju projekt Sportskih igara mladih.

-Dva puta smo bili domaćini otvorenja, a želja nam je da to budemo i treći put. Kvalitetna jezgra produkcijske ekipe je u Križevcima, a moram spomenuti da je i puno ljudi u Sportskim igrama mladih angažirano iz križevačkog prigradskog naselja Erdovca. Benefiti koje je grad dobio su višestruki zbog naših mladih, ali i zbog vidljivosti i kvalitete koje donose Sportske igre mladih – rekao je Rajn i napomenuo kako je Atletski klub Križevci u suradnji s Plazma Sportskim igrama mladih nositelj značajnih europskih projekata.

-Za naše najmlađe sportaše obnovili smo atletsku stazu, dio gradskog stadiona i nadamo se novim olimpijcima u atletici nakon Branka Zorka. Naš Tihomir Gudić vuče puno stvari, a puno je angažiranih volontera iz križevačkog naselja Erdovca. Atletska staza je otvorena za širu javnost i to su donijele Sportske igre mladih da se što više mladih bavi sportom, amaterskim sportom. Mala atletska škola i škola trčanja za starije sugrađane je dobila podršku i kroz Plazma Sportske igre mladih – poručio je Rajn i istaknuo kako je ponosan na mlade križevačke nogometaše i čestitao im na osvajanju Coca-Cola kupa.