Gradsko društvo Crvenog križa Križevci potpisalo Ugovor za trogodišnji program „Klub osoba treće životne dobi“

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Antonija Pukec potpisala je Ugovor za provedbu prve godine trogodišnjeg programa „Klub osoba treće životne dobi“.

Program je odobren od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a apliciran je na Poziv „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje od 2023. do 2025.“.


Prioritetno područje: Programi usmjereni starijim osobama i teško bolesnim odraslim osobama.


Vrijednost prve godine projekta iznosi 25.000,00 EUR, a programom „Klub osoba treće životne dobi“ bit će obuhvaćene osobe od 65 i više godina te nemoćne i teško bolesne odrasle osobe kojima će biti pružena razna savjetovanja poput ekonomskih, pravnih, medicinskih, psihosocijalna podrška.

Osim savjetovanja, za ciljanu skupinu bit će organizirane i druge aktivnosti individualnog i grupnog tipa, a sve to u cilju prevencije institucionalizacije, razvoja socijalnih usluga i povećanja kvalitete života ciljane skupine. Program će se provoditi na području grada Križevaca i pripadajućih općina Kalnik, Gornja Rijeka, Sv.P.Orehovec i Sv.I.Žabno.

Važno je napomenuti kako je ovo nadogradnja na istoimeni program kojeg je GDCK Križevci provodilo u prethodne tri godine.