Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica odobrena sredstva za projekt „Podravski humanitarci“

U okviru natječaja „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica projekt „Podravski humanitarci“. Predviđeno trajanje projekta je tri godine, a potpisanim ugovorom odobrena je prva godina njegove provedbe i za to dodijeljeno 25.000,00€ bespovratnih sredstava.


Projekt „Podravski humanitarci“ omogućit će provođenje različitih aktivnosti u dnevnom boravku za starije osobe, poticanje doniranja i volonterizma te pomaganja socijalno ugroženima na području grada i okolnih 11 općina.

– Ovaj projekt je svojevrsni nastavak dva EU projekta koprivničkog Crvenog križa. Kao i kroz projekt „Volonter penzioner“ organizirat ćemo brojne i raznovrsne aktivnosti za ugodno i korisno provođenje slobodnog vremena umirovljenika, dok smo kroz projekt „Centar za pomoć u kući Koprivnica“ osigurali prostor za to, u našoj novoj zgradi u Herešinskoj ulici 33- zaključila je ravnateljica Adela Sočev.