Nedjelja u Đurđevcu rezervirana za ljubitelje klasične glazbe

Pravu glazbenu poslasticu ljubitelji klasične glazbe mogu očekivati ove nedjelje u 20,30 sati, jer nakon brojnih zapaženih koncerata i nastupa na najpoznatijim europskim i američkim pozornicama na ljetnu pozornicu Doma kulture dolazi Đurđevčanka, sopranistica Marta Lončar. U pratnji će joj na lutnji i teorbi biti glazbenik Igor Paro.

Marta je svestrani sopran sa specijalizacijom iz baroknog i klasičnog pjevanja, a završila je studij baroknog i klasičnog pjevanja na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu u Nizozemskoj. Vrhunski glazbeni doživljaj ljubiteljima klasične glazbu uz Martu će sviranjem na lutnji pružiti i Igor Paro, koji je lutnju studirao na najstarijoj i najprestižnijoj Glazbenoj akademiji za ranu glazbu u svijetu u Baselu, a klasičnu gitaru diplomirao na zagrebačkoj glazbenoj akademiji.

Program zajedničkog klasičnog koncerta naziva Flow My Tears dvoje talentiranih glazbenika sastoji se od pjesama za lutnju i glas napisanih i izvođenih tijekom 16. i 17. stoljeća te od skladbi za lutnju solo iz istog razdoblja:

Robert Johnson (cca. 1583-1633)

As I walk’d forth

With endless tears

Where the bee sucks

Come hither you that love

John Dowland (1563-1626)

Flow my tears

Come again, sweet love doth now invite

Come, heavy sleep

Can she excuse my wrongs?

Sébastien Le Camus (ca. 1610-1677)

Amour, cruel amour

Laissez durer la nuit

On n’entend rien dans ce bocage

Forêt solitaires et sombres

Michel Lambert (1610-1696)

Ombre de mon amant

Vos mépris chaque jour

Jugez de ma douleur

Ma bergère est tendre et fidelle

Koncert klasične glazbe u sklopu programa Summer Cock Festivala održat će se na otvorenoj ljetnoj pozornici Doma kulture, a u slučaju lošeg vremena bit će premješten u Dom kulture.