Održan prijem za Ženski vokalni sastav Đurđevčice, ovogodišnje dobitnice glazbene nagrade Porin

Čestitke i pohvale izmjenjivale su se na prijemu kojeg je gradonačelnik Hrvoje Janči priredio za Ženski vokalni sastav Đurđevčice, ovogodišnje dobitnice prestižne glazbene nagrade Porin.

Na jubilarnoj 30. dodjeli tog vrijednog priznanja u Zagrebu 28. travnja, kojim je okrunjen 25-ogodišnji rad na čuvanju i promicanju glazbene tradicijske baštine Đurđevca i Podravine, Đurđevčice su osvojile Porin za album Pozvale so dekle dečke u kategoriji za najbolji album folklorne glazbe. Nagradu su osvojile u jakoj konkurenciji s KUD-om Drežnik i Klapsko mandolininskom udrugom Mostina-Omiš, sve napjeve i aranžmane priredila je Kristina Benko Markovica, a producent albuma je Davor Jendrašić.

– Čestitam vam na ovom vrijednom priznanju za vaš rad, ali i na svemu što činite na području glazbene kulture Grada Đurđevca i glazbenoj promociji našeg kraja, rekao je gradonačelnik Janči i dodao da će Grad Đurđevac i dalje poticati sve vrijedne projekte vezan uz glazbenu kulturu i tradicijsku baštinu.

Podsjetimo se da Ženski vokalni sastav Đurđevčice djeluje unutar Kulturno umjetničkog društva Petar Preradović iz Đurđevca te postoji od 1998. godine, a Đurđevčice kroz svojom pjesmom uveličavaju brojna događanja i manifestacije u našemu gradu. Ova nagrada samo je još jedna potvrda kako ŽVS Đurđevčice uspješno nastavljaju priču o promociji glazbene Podravine.

Čestitke Đurđevčicama i njihovoj voditeljici Kristini Benko Markovica na ovom prestižnom priznanju i glazbenoj nagradi.

Pratite nas na društvenim mrežama!