Počele su pripreme za Blagdan Velike Gospe u Gornjoj Rijeci

Velika Gospa je blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, najveći marijanski blagdan, a slavi se svake godine 15. kolovoza.
Na blagdan Velike Gospe vjernici hodočaste u mnogobrojna marijanska svetišta, a svetkovina se posebnim slavljem obilježava i u Gornjoj Rijeci procesijom i misnim slavljima.

Općina Gornja Rijeka i ove godine organizira manifestaciju “Velika meša 2023.” povodom obilježavanja blagdana Velike Gospe. Bit će vjerskih i sportskih sadržaja, bogata gastro ponuda kao i svake godine, a naravno bit će i pjesme.

Program započinje već u subotu, 12. kolovoza u 18 sati na igralištu Nogometnog kluba Gornja Rijeka gdje će se odigrati Tradicionalna prijateljska nogometna utakmica između veterana NK Gornja Rijeka i veterana NK Žabno, nakon čega slijedi sveta misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

U nedjelju vjernici dan započinju svetom misom u 9:00 sati, a program će se nastaviti na Trgu Sidonije Rubido Erdödy gdje će nastupiti Potkalnički plemenitaši, IFD “Ogranak seljačke sloge” Gradečki Pavlovac, te Gradski tamburaški orkestar Križevci. U 22:30 sati održat će se koncert grupe Gavrani.

Ponedjeljak je rezerviran za nogometnu utakmicu Mame vs kćeri, što zvuči interesantno, a nakon toga sveta misa u 20:00 sati i koncert grupe Leteći odred u 22:00 sata.


Na sam blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, ujutro od 8:00 sati služit će se sveta misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, dok će se u 11:00 sati središnje misno slavlje održati na otvorenom. Manifestacija će završiti malonogometnim turnirom pod nazivom “Velika meša 2023.” koji će se održati na igralištu NK Gornja Rijeka.

Pratite nas na društvenim mrežama!