Početkom rujna počinje tradicionalni 5. Faro Art Festival u Križevcima 

Udruga za ekonomiju zajedništva i Pokret Fokolara pozivaju Vas tradicionalni, a ove godine i  jubilarni 5. Faro Art Festival u Križevcima od 1. – 3. rujna 2023. u Centar Mariapoli Faro, Franje Račkog 32. 

Međugeneracijski, međunarodni i interaktivni festival ponovo nudi otvorene umjetničko kreativne radionice za sve posjetitelje. 

Organizatori ističu ponos što će ove jubilarne godine voditelji radionica biti i priznati  umjetnici kao što su filmska producentica, Tiha K. Gudac, dobitnica niza međunarodnih  nagrada i priznanja, npr. Nagrada Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film u godini  2014. i već poznati voditelj radionice glume, glumac Andro Damiš, dobitnik godišnje  Nagrade hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu u predstavama za djecu i mlade.  

Polaznici se mogu upisati na četiri radionice, i to: 

– gluma (voditelj glumac Andro Damiš

– režija (voditeljica filmska producentica Tiha K. Gudac),  

– crtanje (voditelj student učiteljskog fakulteta i likovne kulture Damjan Ivanko) – fotografija (voditelj Dragan Francuz, predsjednik Foto kluba Valpovo) 

Navedene radionice su besplatne ali ne i bez vrijednosti, a odvijaju se u subotu i nedjelju u  jutarnjim terminima te se je za njih potrebno prijaviti ovdje: https://bit.ly/3OOlqzG 

Subota popodne otvorena je za sve posjetitelje radionicama kao što su igre za djecu koje će  pripremati Odred Izviđača Kalnik, oslikavanja lica djece, bojanje keramike, čitanje poezije ispod  jablana s križevačkim književnikom Josipom Petrlićem Pjerom i promatranje neba pod  vodstvom Astronomskog društva Perzeidi.  

SVI prijatelji umjetnosti dobrodošli su na otvorenje jubilarnog 5. festivala u petak 1. rujna u  19:00 sati paralelno s otvorenjem izložbe Foto kluba Valpovo i na završnicu festivala u nedjelju 03.rujna u 15:00 sati, kada će polaznici radionica publici predstaviti što su naučili. Ulaz je  slobodan.

Uz veliko zadovoljstvo Faro Art Festival uključuje se i u duhovni program vezan uz proslavu  dana i svetkovine sv. Marka Križevčanina jer organizatori smatraju da su vrijednosti i moto  festivala – ljepota, empatija i neprolaznost, povezane su figurom tog velikog i hrabrog čovjeka.“  

Zapratite službenu Facebook i Instagram stranicu festivala, gdje ćemo redovito objavljivati sve  novosti oko festivala: 

https://web.facebook.com/profile.php?id=100057172641411

https://www.instagram.com/faroartfestival_official_page/