Potpisani ugovori za pripremu dokumentacije za izgradnju Srednje škole Koprivnica

U prostorijama Županijske uprave danas je potpisan Ugovor o javnoj nabavi usluge izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Srednje škole Koprivnica. Ugovor su potpisali ravnatelj Srednje škole Koprivnica Mario Latin i direktor tvrtke Code Architect d.o.o. Jadranko Hrvačević, u prisustvu župana Darka Korena, gradonačelnika Koprivnice i saborskog zastupnika Mišela Jakšića, pročelnice Službe ureda župana Melite Ivančić, pročelnika Upravnog odjela za financije Darka Masneca te pročelnika Upravnog odjela za izgradnju grada Tomislava Golubića. Ugovor je vrijedan 125.000 eura (s PDV-om), a spomenimo i kako je ovaj projekt dio Razvojnog sporazuma Sjever u sklopu kojeg su i osigurana sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

IMG 7601

Uime Županije kao osnivača Srednje škole, župan je naglasio važnost ovog projekta za unaprjeđenje uvjeta srednjoškolskog obrazovanja na području Koprivnice i okolice te dodao:

quote desni 3Cilj je izgradnja nove zgrade Srednje škole s trodijelnom sportskom dvoranom po principu energetski održive gradnje, čija bi površina bila oko 3.700 m2, uz dodatnu površnu dvorane. Ukupni kapacitet bio bi 600 učenika, a projektom bi se povećale bi se mogućnosti i stvorili preduvjeti za uvođenje dodatnih sadržaja, izvannastavnih aktivnosti i provođenja izborne nastave. Samim time značajno će se utjecati na kvalitetu i sadržajnost nastavnog procesa te bolju povezanost strukovnog obrazovanja i tržišta rada. Zahvaljujem svima koji sudjeluju u ovom projektu, kao i Gradu Koprivnici na podršci, te vjerujem da će se uspješno realizirati na korist i zadovoljstvo svih nas.“

Zadovoljstvo projektom izrazio je i gradonačelnik Jakšić, dodavši:

quote desni 3Veseli nas vidjeti da se stvari pokreću i da se stvaraju preduvjeti za izgradnju Srednje škole. Ovaj projekt mnogo znači za budući razvoj Grada i Županije, kao i strukovnog obrazovanja, te čestitam svima koji su uključeni.“

Ravnatelj Latin naglasio je kako trenutno rade u dvije smjene te kako bi nova zgrada škole značila da učenicima mogu omogućiti kvalitetnije strukovno obrazovanje, više izborne nastave i dodatne aktivnosti izvan školskih sati. Istaknuo je kako je nova škola namijenjena za osam zanimanja te zahvalio svima na podršci.

Riječima zahvale priključio se i direktor Hrvačević, koji je kazao kako imaju iskustva s projektima u obrazovnom sustavu te kako vjeruje da će se sve odvijati prema planiranoj dinamici.

IMG 7629

Predmet ugovora je izrada idejnog rješenja, razrada odabranog idejnog rješenja do razine potrebne za ishođenje suglasnosti MZO i posebnih uvjeta te uvjeta priključenja na komunalnu infrastrukturu, izrada glavnog projekta sa svim ekvivalentnim elaboratima, planovima i prilozima uključujući ishođenje građevinske dozvole, izvedbenog projekta, 3D vizualizacije i troškovnika, projekta unutarnjeg uređenja i opremanja te usluge projektantskog nadzora.