Susret osoba s invaliditetom Hrvatske “Križevci 2023” će se održati 7. rujna u Križevcima

Udruga osoba s invaliditetom Križevci na blagdan svetog Marka Križevčanina, 7. rujna 2023. u restoranu “Vojarna”, uz visoko pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca organizira 20. Susret osoba s invaliditetom Hrvatske “Križevci 2023”.

Očekuje se da će susretu prisustvovati oko 200 osoba s invaliditetom iz 19 udruga osoba s invaliditetom, iz 18 gradova, 16 županija i Grada Zagreba kao i osobe iz javnog, političkog, kulturnog i vjerskog života. Cilj susreta je druženje osoba s invaliditetom sa osobama iz javnog, kulturnog i političkog života kako bi im se pokazalo da je život osobe s invaliditetom vrijedan kao i svaki drugi i nadahnuće u izgradnji društva koje prihvaća sve različitosti. Susretom se želi potaknuti javnost, tijela javnih vlasti, poslodavce i stručne osobe na veću brigu za osnaživanje i uključivanje osoba s invaliditetom u društvene procese te podizanje svijesti javnosti o pitanjima koja se tiču osoba s invaliditetom kao što je pristupačnost, participacija, jednakost, zapošljavanje, odgoj i obrazovanje, socijalna zaštita, zdravstvo i druga područja svakodnevnog života. 

Ovaj susret osoba s invaliditetom ima i duhovni sadržaj kako bi u liku i duhu svetog Marka Križevčanina tražili utjehu, nadu i novu snagu.

Nakon svečanog otvaranja susreta, osobe s invaliditetom prisustvovat će u 11 sati svetoj misi na Strossmayerovom trgu koju će predvoditi mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, a zatim nastaviti druženje u restoranu “Vojarna.”