Svečano otvoren Renesansni festival

Na koprivničkim gradskim bedemima jučer je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ujedno i izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, otvorila jednu od najvećih povijesnih manifestacija u Hrvatskoj – Renesansni festival.

Uoči svečanog otvorenja, u koprivničkoj je Gradskoj upravi održan sastanak s ministricom Brnjac kojemu su prisustvovali župan Darko Koren, saborski zastupnik Darko Sobota, ujedno i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Ivan Pal, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

Na sastanku je bilo riječi o razvoju kontinentalnog turizma i mogućnostima koje se za realizaciju projekata nude putem Ministarstva, a župan i gradonačelnik Jakšić predstavili su najznačajnije turističke aktivnosti i manifestacije, koje je ministrica Brnjac pohvalila.

Prilikom otvorenja Festivala u kojemu sudjeluje preko tisuću kostimiranih sudionika iz Hrvatske i inozemstva, ministrica Brnjac istaknula je njegovu prepoznatljivost i sadržajnost, dok je župan zahvalio svima uključenima na odličnoj organizaciji, dodavši kako Županija i županijska turistička zajednica već dugi niz godina pružaju financijsku podršku manifestaciji.

Zadovoljstvo Festivalom izrazili su i gradonačelnik Jakšić te direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan, uime organizatora.

Nakon uvodnih obraćanja, ministrica, župan, saborski zastupnici te ostali suradnici obišli su izložbene prostore udruga, obrtnika i starih zanata te ih pohvalili na predstavljanju svojih djelatnosti.

Ovogodišnja glavna tema manifestacije su životinje, a od ostalih sadržaja mogu se vidjeti viteške borbe na konjima, sajam starih obrta, gubavci, kmetovi i vatreni show te uživati u prikladnoj glazbi i jedinstvenoj ponudi hrane i pića.

Spomenimo kako su otvorenju Renesanskog festivala, uz predstavnike Grada, Županije i Ministarstva, prisustvovali i predstavnici turističkih zajednica, institucija, članovi Županijske skupštine te brojni građani. Festival traje tri dana, a završava u nedjelju, 20. kolovoza.

Detaljan program možete vidjeti OVDJE.