U Dječjem vrtiću “Maslačak” u Đurđevcu nema liste čekanja za vrtić, a ni neupisane djece

U Dječjem vrtiću „Maslačak“ sve je spremno za prihvat predškolaca te se s puno optimizma, veselja i rekordno velikog broja polaznika čeka početak nove pedagoške godine.

U upisnom roku prijavljena su 73 nova polaznika koji će već s upisanima prijeći brojku od 300. Važno je naglasiti, da ni ove godine ni jedno dijete iz Grada Đurđevca i njegovih prigradskih naselja neće ostati bez mjesta u ovoj predškolskoj ustanovi. U Đurđevcu nema liste čekanja, a ni neupisane djece.

-Raduje nas ta činjenica jer to je do sada najveći, rekordan broj djece u našem vrtiću. Za usporedbu samo, prošle godine je bilo 280-tero djece zajedno s polaznicima male škole i u produljenom radu – ističe Marija Čupen Tomica, ravnateljica DV „Maslačak“ i dodaje da ove brojke potvrđuju koliko su bili opravdani planovi i napori Grada Đurđevca da se ide na proširenje i nadogradnju vrtićkoga prostora.

Naime, nadogradnja je već počela i kad bude završena, pod krovom „Maslačka“ smještaj će biti osiguran za osam novih vrtićkih skupina, odnosno za  450 –tero djece. Nadogradnja vrtića je investicija vrijedna 12,8 milijuna kuna, od kojih je većina sredstava, 9,8 milijuna kuna, osigurano iz europskih fondova.