U Koprivničkim Bregima otvoreno dječje igralište i održana svečana sjednica Općinskog vijeća

U Koprivničkim Bregima jučer je povodom proslave Dana Općine održana svečana sjednica Općinskog vijeća te je otvorena dječje igralište, a događanjima je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Dječje igralište otvoreno je u parku kraj Vatrogasnog doma, a riječ je o projektu vrijednom 55.000 eura koji je prijavljen za sufinanciranje u okviru otvorenog natječaja LAG-a Podravina. Načelnik Općine Koprivnički Bregi Mato Kuzminski i zamjenik Ljubić izrazili su zadovoljstvo otvorenjem igrališta koje će unaprijediti kvalitetu života djece te potaknuti njihovu kreativnost, fizičku aktivnost i motorički razvoj.

Mališanima i njihovim roditeljima poželjeli su mnogo veselih trenutaka na modernim spravama kojima je igralište ispunjeno. Otvorenju igrališta prisustvovala je i predstavnica LAG-a Podravina Žuža Zabjan, posvetio ga je župnik Župe sv. Roka Branko Horvat, a za glazbeni program bili su zaslužni polaznici Dječjeg vrtića Vrapčić te KUD-a Rudar.

U nastavku programa zamjenik Ljubić obišao je članove udruga koji su predstavili svoje aktivnosti na izlagačkim prostorima, a zatim je uslijedio centralni dio proslave Dana Općine – svečana sjednica Općinskog vijeća.

U nastavku programa zamjenik Ljubić obišao je članove udruga koji su predstavili svoje aktivnosti na izlagačkim prostorima, a zatim je uslijedio centralni dio proslave Dana Općine – svečana sjednica Općinskog vijeća.

Uvodno se obratio predsjednik Općinskog vijeća Siniša Maroševac, koji je pozvao okupljene na nastavak konstruktivne suradnje, a zatim je načelnik Kuzminski predstavio najvažnije projekte u proteklom razdoblju – od radova na komunalnoj i prometnoj infrastrukturi, s naglaskom na aglomeracije, pa sve do brige o svim skupinama mještana, od najmlađih do najstarijih. Velika se pažnja posvećuje i djelovanju udruga te povlačenju europskih sredstava, a na realizaciji svih projekata zahvalio je partnerima koji Općini pomažu da bude još kvalitetnije mjesto za život.

Zamjenik Ljubić je Općinskom vodstvu i mještanima uputio čestitke povodom Dana Općine, kazavši kako je današnja proslava započela na najljepši mogući način – otvorenjem dječjeg igrališta, što je još jedan pokazatelj koliko se brine o najmlađima i ulaže u budućnost ovog kraja. Dodao je kako su Koprivnički Bregi svojim radom na podizanju standarda i kvalitete života mještana pravi primjer uspješne sredine te je načelniku i suradnicima poželio mnogo uspjeha u realizaciji projekata kojima će se još više unaprijediti razvoj Općine. Za kraj je istaknuo kako će Županija, kao i njezine institucije, poput PORA-e Regionalne razvojne agencije s kojom brojne općine surađuju, i nadalje biti na raspolaganju za podršku i suradnju.

U ime načelnika općina čestitke je uputila načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec, dok je važnost nastavka kvalitetne suradnje s Gradom Koprivnicom istaknuo gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić.