Udruzi “Maslačak” Križevci odobrena sredstva za nastavak provedbe programa “Poludnevni boravak”

Udruga “Maslačak” Križevci izvijestila je kako je stigao novi Ugovor od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike o dodjeli financijskih sredstava u iznosu od 25.000 eura, na godišnjoj razini, za nastavak provedbe programa “Poludnevni boravak” u razdoblju od 1.6.2023. do 31.5.2026. godine.

“Kako bi osigurali sredstva za kontinuirano pružanje usluge poludnevnog boravka koji je jako važan za naše Maslačke ulažemo puno truda u prijave na natječaje.
Koliko smo sretni kada projekt prođe na natječaju znaju svi koji rade u civilnom sektoru. Iza projekata su neizvjesnost, nesigurnost, a često i neodobravanje, no zadovoljni smo što svojim članovima možemo pružiti kontinuiranu socijalnu uslugu kakvu i zaslužuju.”- izjavili su iz Udruge Maslačak

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ Križevci sustavno vodi brigu o svojim članovima, a sve u svrhu poboljšanja razine kvalitete života, te ostvarenja bolje integracije u lokalnoj sredini odnosno povećanje njihovog socijalnog uključivanja.


Poludnevni boravak pokazao se kao primjer dobre prakse u pružanju socijalnih usluga u lokalnoj zajednici, budući da program pruža aktivnosti u kontinuitetu, to omogućava da osobe s intelektualnim teškoćama sustavno uče neke vještine i da imaju stalnu stručnu i društvenu podršku, čime se preveniraju nepoželjna ponašanja.