Vrijedna udruga đurđevačkih gerontodomaćica nastavlja s volonterskim aktivnostima

U prostoru Doma kulture u Đurđevcu jednom mjesečno sastaje se vrijedna udruga đurđevačkih gerontodomaćica. Unazad više godina na području grada Đurđevca uspješno se odrađuju projekti u sklopu kojih se provodi skrb o starijim i nemoćnim sugrađanima, a u međuvremenu između provedbe projekata članice udruge djeluju volonterski i obilaze svoje najpotrebitije korisnike.

– Nismo mogle korisnike ostaviti nekoliko mjeseci bez ikakve pomoći, pa dio onih najstarijih i zdravstveno najugroženijih njihove gerontodomaćice i dalje redovno posjećuju i pružaju im pomoć – pojašnjava predsjednica Udruge Đurđa Brestak.

Na području grada i prigradskih naselja živi velik broj starijih i nemoćnih građana, kao i osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć pri svakodnevnim aktivnostima. Gerontodomaćice su se dokazale kao neizmjerna i hvalevrijedna pomoć svojim korisnicima u vidu obavljanja kućanskih poslova, održavanju osobne higijene korisnika, daju podršku korisnicima kroz razgovor i druženje. Uz to, pomažu korisnicima u ostvarivanju različitih prava, odnosno dostavi lijekova, dostavi i plaćanju računa i slično.

Osim hvalevrijedne pomoći starijim sugrađanima, đurđevačke gerontodomaćice i društveno su vrlo aktivne, pa tako sudjeluju na svim gradskim manifestacijama.

– Držimo se na okupu. Redovno se mjesečno sastajemo, razgovaramo, razmjenjujemo mišljenja, međusobno si pomažemo i konzultiramo se u rješavanju problema te nestrpljivo čekamo početak iduće faze projekta Zaželi – poručuje dopredsjednica Udruge Susret Mirjana Mišulin.