Zbog radova se zatvara promet u dvije ulice u Križevcima

Zbog izvođenja radova na izgradnji i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe i odvodnje u sklopu projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci – Rekonstrukcija kanalizacijskog sustava Križevci – centar, cjelina 1, područje sliva „Koruška“, a temeljem Odluke i suglasnosti Hrvatskih cesta d.o.o., Poslovne jedinice Varaždin, obavještavaju se građani da se privremeno zatvara za sav promet dio državne ceste DC22 u Ulici branitelja Hrvatske i Ulici Frana Supila, od 16. kolovoza 2023. godine od 08:00 sati do dana 17. studenog 2023. do 16:00 sati.

Obilazni pravac za vrijeme privremenog zatvaranja ceste je sljedeći:

Prometni pravac Varaždin – Bjelovar: promet s državne ceste DC22 (Ulica Franje Markovića) iz kružnog raskrižja izlazi na prometnicu (Ulica Franje Račkog) u smjeru centra Križevaca do raskrižja s Potočkom ulicom. Promet se zatim nastavlja voditi Potočkom ulicom do križanja sa Svetokriškom ulicom te se nadalje vodi lokalnom cestom preko Trga bana Lackovića i Ulice bana Josipa Jelačića do raskrižja s državnom cestom DC41, gdje se skreće u Ulicu Petra Zrinskog te vodi do državne ceste oznake DC22, odnosno, pravac za Bjelovar i obratno.

Alternativni prometni pravac: vozila težine preko 7,50 t preusmjeravaju se s državne ceste DC22 u naselju Sveti Petar Orehovec na županijsku cestu ŽC2176 kroz naselja Miholec i Brežani do raskrižja sa županijskom cestom ŽC3002 gdje se skreće u smjeru naselja Ferežani, te se nadalje vodi kroz Gregurovec, Podgajec, do raskrižja sa županijskom cestom ŽC3034, gdje se dolazi do državne ceste DC22 (Zagrebačka ulica), u smjeru Bjelovara.

“Građane, posebice stanovnike tog dijela grada te sve ostale sudionike u prometu, molimo za razumijevanje i poštivanje privremene prometne regulacije kako bi se radovi na izgradnji i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe i odvodnje mogli uspješno dovršiti.”- poručili su iz Grada Križevaca.