Đurđevac spreman za program „Zaželi“ i nastavak brige za svoje starije stanovnike

Grad Đurđevac spreman je za apliciranje na program „Zaželi“ i nastavak brige za svoje starije stanovnike. Dobra je vijest da će se od ove godine program moći provoditi tri godine, a ne kao do sada do godinu dana.

– Svojevrsni je to uvod u otvaranje našega Centra za osobe s invaliditetom (COSI) na Trgu sv. Jurja. On se upravo uređuje i oprema, pa vjerujemo da će do kraja godine naši stariji sugrađani moći koristiti sve blagodati koje je za njih osigurao grad. Na raspolaganju će im biti sve, od pomoći gerontodomaćica u kući, preko poludnevnog boravka pa sve do stalnog stanovanja, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Naime, preko programa „Zaželi“ do sada je našlo zaposlenje 30 teže zapošljivih žena,  a bile su angažirane na poslovima pružanja potpore i podrške za starije i/ili nemoćne osobe. No, od veljače se ni na području Grada Đurđevca taj program nije financirao iz državnih izvora, pa je do sada, dok se čekalo objavljivanje nove faze tog programa, 30 đurđevačkih gerontodomaćica bilo bez posla a 255 starijih Đurđevčana bez njihove pomoći.

– To bi doista bilo tako da se one nisu organizirale i osnovale Udrugu „Susret“, i čitavo to vrijeme djelovale volonterski. Nisu željele svoje korisnike ostaviti po nekoliko mjeseci da se sami snalaze, pa su dio najstarijih i zdravstveno najugroženijih posjećivale i pomagale im u rješavanju najosnovnijih problema, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči i dodao da je tome sada došao kraj jer je Grad Đurđevac spreman za prijavu na projekt i nastavak brige za svoje starije stanovnike.

Pratite nas na društvenim mrežama!