Grad Đurđevac ove godine osigurao 18 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju

Prvog dana nove školske godine, prije samog početka nastave, gradonačelnik Hrvoje Janči i ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović potpisali su ugovore o radu sa 17 pomoćnika u nastavi i jednim stručnim komunikacijskim suradnikom na razdoblje od deset mjeseci, koji će učenicima s teškoćama u razvoju pomoći u lakšem svladavanju gradiva.

Učenici s teškoćama u razvoju predstavljaju posebno ranjivu skupinu te im se ovim putem nastoji pružiti neposredna podrška u obavljanju školskih aktivnosti tijekom nastave, učenju, komunikaciji i socijalnoj uključenosti te emocionalnom funkcioniranju.

Ravnatelj je pozdravio sve prisutne i čestitao izabranim pomoćnicima. Istaknuo je pozitivna iskustva učenika s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja, kao i nesebičnu pomoć i trud pomoćnika u radu s djecom.

Nove pomoćnike u nastavi pozdravio je i gradonačelnik Hrvoje Janči, koji im je zaželio još jednu uspješnu školsku godinu i puno uspjeha u radu.

Grad Đurđevac je još prije devet godina prepoznao važnost osiguravanja pomoćnika u nastavi, a sredstava za financiranje projekta svake godine uspješno osigurava putem Europskog socijalnog fonda, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i iz vlastitog proračuna.