Grad Koprivnica i partneri za djecu osigurali besplatne nove bilježnice i radne bilježnice

U prostorima OŠ „Podolice“ na današnjoj konferenciji za medije, predstavljen je po 17. put projekt  „Veselo u školu“. Grad Koprivnica i mnogobrojni partneri na ovaj način predstavljaju aktualnosti vezane uz početak nove školske godine.

I ove godine osigurane su besplatne bilježnice za sve koprivničke osnovnoškolce, besplatne radne bilježnice za obvezne i izborne predmete za sve osnovne škole kojima je Grad Koprivnica osnivač, raspored sati te pamučne majice za 243 prvašića.

Uz gradonačelnika Mišela Jakšića, njegovu zamjenicu Kseniju Ostriž, pročelnike Anu Mlinarić i Darija Jembreka te predstavnika partnera projekta, konferenciji su prisustvovale i ravnateljice i ravnatelji OŠ Đuro Ester“ Sanja Prelogović, OŠ „Podolice“ Helena Knežević,  COORa „Podravsko sunce“ Radmila Popović , OŠ „Braća Radić“ Krešo Grgac i OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Darko Sočev.

Dobre želje uoči prvog dana nastave uputio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Svima želim puno sreće i uspjeha te da uživaju u svojim osnovnoškolskim danima. Neka rastu, igraju se, skupljaju prva prijateljstva i upoznaju prve ljubavi, naravno bit će mi suza i ljutnje od strane nastavnika i roditelja, ali sve je to dio ovog najljepšeg životnog razdoblja“, poručio je gradonačelnik Jakšić.

Projekt „Veselo u školu“ ima snažne partnere koji Gradu uvelike olakšavaju njegovo provođenje.

„Lijepo je znati da imamo takve snažne gospodarske subjekte u našoj Koprivnici, ali isto tako je još ljepše znati da oni prepoznaju kolika je važnost ulaganja u mlade i obrazovanje. Upravo je to jedna nit koja Koprivnicu čini toliko snažnom i kvalitetnom za život kao što je to ona danas“, zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Nove bilježnice i radne bilježnice na školskim klupama dočekat će 2.303 učenika. Ukupno je tiskano 35.370 bilježnica svih dimenzija i oblika propisanih nastavnim kurikulumom u 2.520 uredno pripremljenih paketa/vrećica. Za nabavu bilježnica i radnih bilježnica u gradskom je proračunu osigurano oko 150 tisuća eura.

Podravska banka od samih početaka sudjeluju u projektu „Veselo u školu“ i bit će dio ove priče i dalje sve dok ona traje.

„Izuzetno mi je drago da Podravska banka sudjeluje od samog početka u ovom projektu, a htio bih i pohvaliti organizatora, odnosno Grad Koprivnicu jer je cijela ta ideja jako lijepa i dobra. Isto tako zahvala i svim ravnateljicama i ravnateljima koji daju veliki doprinos u ovom projektu“, rekao je predsjednik Uprave Podravske banke Danijel Unger.

Osim besplatnih bilježnica, učenike prvih razreda dočekat će i majice s natpisom „Veselo u školu“, a sve učenike dočekat će rasporedi sati, besplatne radne bilježnice i besplatni udžbenici koje je osiguralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Korice svih bilježnica krase grafike koje je Grad pripremio uz pomoć partnera i lokalnih umjetnika.

U novi program cjelodnevne škole ušla je OŠ „Podolice“, a koje novosti očekuju učenike i roditelje, informacije je podijelila ravnateljica Helena Knežević.

„Ovaj program proširuje osnovni program koji djeca imaju u osnovnim školama, prvenstveno pojačava dodatni angažman učenika, odnosno obogaćeno i potpomognuto učenje učenika koje je nakon redovite nastave te u tome vidimo najveću promjenu u odnosu do sada. Potpomognuto učenje zamišljeno je kao pomoć učenicima da savladaju one stvari s kojima se inače muče te da imaju dodatno vrijeme i dodatnu stručnu i profesionalnu pomoć nastavnika u usvajanju tih gradiva“, napomenula je ravnateljica Knežević.

OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ stekla je uvjete produženog boravka učenika čime je postala treća škola u Koprivnici s tom mogućnošću.

„Produženi boravak za sve učenike nižih razreda kreće od ponedjeljka kada u 7 sati ujutro kreće prva grupa, a ukupno imamo tri grupe, odnosno 60 učenika. Isto tako, pripremamo se polako za jednosmjensku nastavu kada radovi budu završeni. Konkretno radi se o pet novih učionica“, kazao je ravnatelj Darko Sočev.

Partneri ovogodišnjeg projekta „Veselo u školu“ su Belupo, Enter Koprivnica, Globalna hrana, Hartmann, Koming, Komunalac, Koprivničke vode, Mima Namještaj, OTP banka, Podravka, Podravska banka, Radnik Križevci i Tehnix.

Pratite nas na društvenim mrežama!