Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči razveselio vrtićance i podijelio im šarene četkice

Nakon ljetnih praznika, mališane iz Dječjeg vrtića Maslačak ovog su tjedna obišli gradonačelnik Hrvoje Janči i ravnateljica Marija Čupen Tomica. Prilikom svog posjeta podijelili su im četkice za zube kako bi ukazali na važnost redovite higijene zuba i upozorili da je pranje zuba preventivna mjera u sprečavanju nastanka karijesa.

Djeca su s oduševljenjem birala koji oblik i koju boju četkice žele te pojasnila svojim gostima kako se peru zubići, nakon čega su brižno svoje nove četkice pospremili u svoje ormariće.

– Grad Đurđevac u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačak i Osnovnom školom Đurđevac na početku svake školske godine organizira edukacije i brojne kreativne aktivnosti kako bi se djeci i roditeljima ukazalo na važnost higijene usta od najranije dobi. Znamo da je lijep i zdrav osmijeh najljepše vidjeti na dječjem licu, a preduvjet tome su lijepi i zdravi zubi. Tako na početku školske godine na školskim klupama svi učenici na poklon dobiju četkicu za zube za borbu protiv karijesa i jabuku za koju je dobro poznato da čisti i izbjeljuje zube. Ovo je samo nastavak naših aktivnosti u postizanju našeg cilja – grada s najljepšim dječjim osmijehom, naglasio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Dječji vrtić Maslačak svake godine organizira brojne aktivnosti i radionice kojima nastoje podučiti mališane o pravilnoj brizi i zdravlju zubića, bolestima zuba i kako pravilno prati zube.