Nastavljaju se radovi u sklopu projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Križevci“

Nastavlja se izvođenje radova na Rekonstrukciji i izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u sklopu projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Križevci“ koje izvodi Zajednica ponuditelja RADNIK d.d. Križevci i Zagorje gradnja d.o.o. Zagreb.

Radovi se izvode u prigradskim naseljima Mladine, Malom i Velikom Potočecu, Cubincu, Križevačkom Bukovju, Majurcu, Gračini, Križevačkoj Poljani, Greberancu, Gornjim Vinama, G.Brckovčini, Pesku te Vrbovečkoj i Zagorskoj ulici. Rekonstrukcija vodovodne mreže izvodi se u Zagorskoj i Tomislavovoj ulici.

Započeli su radovi u ulici Hrvatskih branitelja gdje se izvode radovi rekonstrukcije vodoopskrbne mreže i odvodnje sa kućnim priključcima te molimo za razumijevanje i poštivanje privremene prometne regulacije i korištenje obilaznih pravaca.


Sveukupno je do sada u vodoopskrbi izgrađeno i rekonstruirano 17.500 metara vodovodne mreže te 820 priprema za vodovodne kućne priključke i 51.000 metara odvodnje te 1.340 priprema za kućne priključke odvodnje.

Za aktivnost Izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda III. stupnja pročišćavanja i kapaciteta 21.000 ES u tijeku je projektiranje glavnog projekta.


U sklopu aktivnosti Nabave opreme za redovito održavanje sustava vodoopskrbe i
odvodnje isporučena su sva vozila kako slijedi: traktor, kombinirani bager, kamion i dva kombi vozila, specijalno vozilo za čišćenje sustava odvodnje, inspekcijsko vozilo CCTV i specijalno vozilo za ispumpavanje i odvoz sabirnih jama 5m³.


Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci“ spada u velike i značajne infrastrukturne projekte koji su sufinancirani EU sredstvima te je Projekt kao takav od iznimne važnosti za područje Križevaca čija provedba može unaprijediti ekonomsku stabilnost i kvalitetu života građana Križevaca.

Projekt obuhvaća ulaganja u sustav javne vodoopskrbe, javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Križevci (Koprivničko – križevačka županija), koja uključuje sljedeća naselja: Križevci, Bukovje Križevačko, Cubinec, Donja i Gornja Brckovčina, Gračina, Karane, Lemeš
Križevački, Majurec, Mali Potočec, Pesek, Poljana Križevačka, Prikraj Križevački, Veliki Potočec